Ben Van Dessel

ERKEND ARCHITECTUUR FOTOGRAAF & DESIGNER

OVER MEZELF, MIJN VISIE, MIJN TECHNIEK

Ik ben full-time beroepsmatig fotograaf sinds 2000.

Mijn werk baseerde zich jarenlang op portret- en statische productfotografie. Met de toenemende vraag van klanten om objecten ook in hun eigen omgevingsruimte te fotograferen, ontstond het idee om daar een autonome activiteit aan te koppelen. Dit is sinds 2020 een feit.

Zowel inzake inleving bij de opdracht als in mijn professionele apparatuur stel ik de allerhoogste eisen.

Ik koppel steeds een verhaal aan een foto, dat tegelijk een match vindt met het werk en de stijl dat u levert als (binnenhuis-)architect, retailer of immo-kantoor.

Er bestaan 2 opname-technieken bij architecturale fotografie die ik even toelicht:

PUUR ARCHITECTURAAL

Deze foto’s kenmerken zich door een parallele opstelling tov de achterwand plus waterpas-opstelling, teneinde het optisch lijnenspel in de foto te garanderen zonder beeldkrommingen.

SFEERSCHEPPEND

Deze foto’s kenmerken zich door een drie-dimensioneel perspectief (‘vanishing point’) en zijn extra bewerkt ten einde een bepaalde sfeer te scheppen. Beeldkromming is ondergeschikt en in beperkte mate aanvaardbaar.

Beide technieken komen voor in mijn portfolio. Afhankelijk van het doel wordt één van beide gekozen in overleg met de klant.

Andere diensten

U kan mij eveneens inzetten voor andere bedrijfsfotografie, zoals portret- en productfotografie.


Productfotografie

PRODUCTFOTOGRAFIE

Opnames in eigen studio of op locatie in uw bedrijf met verplaatsbare lichtstudio. 360°-fotografie van uw product. Focus-stacking voor scherpte over gans het product.


PORTRETFOTOGRAFIE

Opnames steeds op locatie met verplaatsbare lichtstudio. Professionele lichtsets en backgrounds. Ruimtelijke portretfotografie op diverse locatie-punten in uw bedrijf. Directie-fotografie voor avatars, jaarverslagen, enz …

WEBSITE OPTIMALISERING

Laat uw website analyseren op kritische tekortkomingen un uw website. Aantoonbare verbeteringen zijn reeds na 8 weken zichtbaar. No cure, no pay, weinigen die dat kunnen garanderen. Contacteer mij.

Portfolio - Interieur fotografie - by ©2020 Copyright by Archi-foto

REFERENTIES

Kasteel van Ordingen

“We zijn zeer tevreden over de manier van werken en de kwaliteit van de foto’s. Ben nam ruim de tijd om alles te analyseren en zijn composities uit te kiezen. Ben werkt met een vaste prijs zodat verrassingen achteraf altijd uitgesloten zijn. Hij werkt zeer professioneel op alle vlak, maakt daarbij gebruik van top-materiaal en heeft daarbij kennis van zaken om uw foto’s professioneel te bewerken! Kortom, een aangename zakelijke relatie om mee samen te werken!

Egide Cordie, general manager.   www.kasteelvanordingen.be

thin

Telefoon

0473 66 66 54

Adres

Borggravevijversstraat, 3500 Hasselt

Socials

DIRECT PRIJSOFFERTE.

Alle * velden invullen aub voor een correcte verzending

Antwoord

zelfde werkdag

Competitieve prijs

Vaste prijs per kamer/gebouw

Uitvoering binnen de 5 werkdagen na contract

Oplevering binnen de 5 dagen na opnames